Pikkeliä, paistoa, kuivausta ja muuta

Nyt on syksyn puuhat kovimmillaan!

Omenahommat pyörii taustalla tietysti jatkuvasti.
Tänään keskitytään kuiteniin sieniin.
Paikallisella fbkirpulla oli tarjolla ilmaisia sieniä. No tää laiskamato tarttui heti tarjoukseen ja haki puoli ämpärillistä tatteja ja puoli ämpärillistä karvalaukkuja. Sienestys on mukavaa, mutta todentotta sen metsässä rämmittävän ajan makaa mielummin sohvanpohjalla. Ja jos vielä todellisuutta hipoo niin leikkii lattialla autoilla ja lukee taaperoa kirjaa.

Noh takaisin pääasiaan. Karvalaukut ryöpättiin, pilkottiin ja pakastettiin jouluaaton sienisalaattia varten.
Tatin varret silputtiin, paistettiin ja pakastettiin. Heltoista siivuloin paloja, kauniit säästettiin erikseen ja muusta tehtiin hakkelusta. Suolaa niskaan ja pakkaseen.
Kaikista kauneimmat, pienet tatit pilkoin pystysuunnassa neljään osaan ja pikkelöin. Olin aiemmin jo hamstrannut ilmaiseksi pilttipurkkeja, ne on juuri parhaita joululahjoihin. Nämä pikkelitkin päätyvät pukinkonttiin.

Nenä on vieläkin turtata etikkaliemestä nousseista höyryistä. Oli pakko jättää keittiönikkuna yöksi auki, ettei huurut iske silmille aamupalapöydässä.
Miten muilla onko sienistä kutsunut? Onko joululahjalistalla itsetehtyä herkkuja?
sphilove

Kommentit