Isän-, Isoisän-, Vaarin-, Ukin-, Papan-päivä

Mikä on tämän vuoden isänpäivä turhake? Muistan omasta lapsuudesta jonkun vuoden suosikin, nenäkarva-trimmerin. Kuinkahan monella kyseinen koje päättyi kylppärin hyllyn takanurkkaan? Meillä ei muotivillitykseen haksahdettu, vaan pysyttiin käsintehty-lahja kannalla.

Tämä teema jatkuu edelleen. Tänä vuonna meidän suvun miehet saavat kutistemuovi taideteoksia. Avaimenperät Vaari-tekstillä ja haudalle ledi-kynttilään piirrustuksen voimalla. Viime vuonna kynttilä-lasipurkissa metodi todettiin hyvin toimivaksi, joten sillä jatketaan tänäkin vuonna. Itseasiassa viimevuoden isänpäivä-kynttilä paloi koko talven ja kevään haudalla. Sisällä oli ihan marketista ostettu paristoilla toimiva kynttilä. Itseasiassa samaiset kynttilät paloivat myös terassilla ilman kosteussuojaa ja vain yksi oli simahtanut talven aikana.

Sormella osoitetaan maalilla painettua kättä.

No mutta ne kutistemuovi-työt. Ei voi muuta kuin suositella, älyttömän helppoja ja nopeita. Muovin leikkaus ei vain ole pienimpien lasten hommia, mutta muuten tässä onnistuu aivan pienimmätkin. Karheapintaiseen muoviin kun tarraa myös akryylimaali, niin kädenjälki oli sillä helppo painaa.
Lopullinen uunissa kutistaminenkin kestää vain muutaman minuutin. 
Muovi aluksi käpristyy reunoilta ja palaa hetkenkuluttua littanaksi, miniatyyri versioksi alkuperäisestä.

Mallin käsi ja lopulliseen muotoonsa uunissa kutistunut kutistemuovi-käsi.

Ainoa muoto ja koko mikä tuotti hankaluuksia oli pitkä ja kapea, eli se käpertyessään meni rullalle ja liimaantui yhteen. Mutta kädet vaan rohkeasti uuniin ja lämmössä oikaisemaan, niin hyvä tuli. Myös A5-kokoinen tekele käpristyi alussa reunoistaan yhteen, mutta samalla kikalla sekin saatiin valmiiksi suoraksi avaimenperäksi. Kaiken kaikkiaan aivan mahtavia tuotoksia saa aikaiseksi.

Ainiin ja viimeviikolla meillä askarreltiin myös ruuan kanssa. Hurjia muumio-nakkeja ja satsuma-kurpitsoja!

Mukavaa loppuviikkoa!
sphilove

Kommentit