Syksyn herkut

Syys-herkkuja on nyt kerätty useamman viikon ajan ja eri paikoista. Viimeisimpänä iso muovikassillinen luumuja. Ja mitähän näistä. Ikisuosikki joulutorttuihin - tietysti hilloa, lisäaineetonta ja maukasta. Nyt kun luumuja olikin näin paljon, päätimme tehdä myös sokeriliemessä säilöttyjä luumuja. Ovat varmasti namia lettujen tai jäätelön kera.
Hauskuuttakaan ei unohdettu, kun porailtiin omenaporalla kauniita spiraaleja. Tähän parhaita ovat kiinteät omenat. Valkeakuulaita, kun yritettiin niin terä vaan kauhoi tyhjää, kun omenan malto antoi periksi. Yhtä sotkua siis. 
Näistä osa päätyi omenahyveeseen ja omenateeleipiin. Päätuote oli hienohelma-hilloa eli aivan sileää omenahilloa. Muutenhan surautamme kuoret joukkoon, eli hillossa on hiukan sattumia.

Tässä vielä omenateeleipiin ohje. Tällä määrällä tein itse uunipellillisen verran teeleipää. Parasta tietysti juuri leivottuna, mutta hyvää vielä yön yli jääkaapissa seisseenäkin. Tämä herkku maistuu sokerittomana & suolattomana hyvin perheen pienimmillekkin. Seuraavalla kerralla lisään taikinaankin omenaraastetta, tulee kunnon omenapommi!


Maukkaita hetkiä
sphilove

Kommentit